Lammekoteletter med tabbouleh
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. lammekotelett -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss nøytral olje
Tabbouleh:
-
2 dl byggryn eller perlegryn -
1 bunt bladpersille -
1 potte frisk mynte -
2 stk. nektarin -
1 stk. rødløk -
1 stk. grønn chili -
1 stk. tomat -
saften av
1 stk. sitron -
3 ss olivenolje
Urteolje:
-
0,5 bunt frisk persille -
0,5 bunt frisk koriander -
2 båter hvitløk -
2 dl nøytral nøytral olje -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av overflødig vann og avkjøl.
- Finhakk persille, mynte, løk og chili. Del tomat og nektarin i små biter.
- Bland byggryn med urter, grønnsaker og frukt. Klem over sitronsaft og hell i olivenolje, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
- Fjern de groveste stilkene på persille og koriander, og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, salt og olje. Kjør til en glatt masse. Tilsett mer olje om du synes den blir for tykk. Oppbevar oljen i tett glass i kjøleskapet i minst 1 måned om du får noe til overs.
- Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruk sterk varme og brun dem raskt på begge sider i en panne olje. Etterstek dem på svakere varme i 2-3 minutter. Du kan også legge lammekotelettene på grillen.