Lammekoteletter med tabbouleh

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en. 

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. lammekotelett
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje

Tabbouleh:

  • 2 dl byggryn eller perlegryn
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 2 stk. nektarin
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. tomat
  • saften av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje

Urteolje:

  • 0,5 bunt frisk persille
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Hell av overflødig vann og avkjøl.
  2. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Del tomat og nektarin i små biter.
  3. Bland byggryn med urter, grønnsaker og frukt. Klem over sitronsaft og hell i olivenolje, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
  4. Fjern de groveste stilkene på persille og koriander, og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, salt og olje. Kjør til en glatt masse. Tilsett mer olje om du synes den blir for tykk. Oppbevar oljen i tett glass i kjøleskapet i minst 1 måned om du får noe til overs. 
  5. Krydre kotelettene med salt og pepper. Bruk sterk varme og brun dem raskt på begge sider i en panne olje. Etterstek dem på svakere varme i 2-3 minutter. Du kan også legge lammekotelettene på grillen.