Lammelår i skiver med middelhavssalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En bris fra Middelhavet, med norsk lam i god kombinasjon med en smakfull salat med tomat, oliven, mynte og fetaost. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g lammelår i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss olivenolje til steking

Middelhavssalat:

  • 2 stk. tomat i skiver
  • 100 g fetaost
  • 10 stk. oliven
  • 0,5 stk. grovhakket rødløk
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 stk. sitron i båter til servering

Slik gjør du

  1. Krydre lammeskivene med salt, pepper og oregano.  Grill skivene på direkte varme på begge sider til de har en gyllen farge.  Legg skivene over i på indirekte varme og grill dem videre under lokk i ca. 20 minutter.
Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.
  1. Legg tomat, fetaost, oliven, rødløk og mynte på et fat, fjøl eller på tallerkener. Ringle over litt olivenolje og sitron rett før maten skal nytes.