Lammelår i skiver med middelhavssalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En bris fra Middelhavet, med norsk lam i god kombinasjon med en smakfull salat med tomat, oliven, mynte og fetaost.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g lammelår i skiver -
0,5 ts salt -
0,5 ts grovkvernet pepper -
1 ss frisk oregano -
1 ss olivenolje til steking
Middelhavssalat:
-
2 stk. tomat i skiver -
100 g fetaost -
10 stk. oliven -
0,5 stk. grovhakket rødløk -
2 ss grovhakket frisk mynte -
1 ss olivenolje
-
0,5 stk. sitron i båter til servering
Slik gjør du
- Krydre lammeskivene med salt, pepper og oregano. Grill skivene på direkte varme på begge sider til de har en gyllen farge. Legg skivene over i på indirekte varme og grill dem videre under lokk i ca. 20 minutter.
Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.
- Legg tomat, fetaost, oliven, rødløk og mynte på et fat, fjøl eller på tallerkener. Ringle over litt olivenolje og sitron rett før maten skal nytes.