Lammelår i skiver med soppsmør og eple
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammelår i skiver finner du ferskt om høsten og i frysedisken resten av året. Disse lammeskivene er servert med nydelig soppsmør og salat. Vår anbefaling!
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 kg lammelår i skiver -
2 ss margarin -
1 ts salt -
1 ts pepper -
1 ts tørket rosmarin -
2 stk. eple
Soppsmør:
-
300 g smør -
300 g sopp -
1 ss soyasaus -
3 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du
1. Krydre lammeskivene med salt og pepper. Stek dem i ca. tre minutter på hver side og legg dem i langpanne eller ildfast form.
2. Del eplene i to og fjern kjernene. Legg eplene oppå kjøttet og stek i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter.
3. Finhakk sopp og persille, og stek blandingen i panne med margarin. Avkjøl og ha det i hurtigmikser sammen med smør og soyasaus. Kjør til smøret er luftig.
Server lammelår i skiver med eple, soppsmør og for eksempel en god salat eller couscoussalat.