Lammelår i skiver med soppsmør og eple

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammelår i skiver finner du ferskt om høsten og i frysedisken resten av året. Disse lammeskivene er servert med nydelig soppsmør og salat. Vår anbefaling!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg lammelår i skiver
  • 2 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 2 stk. eple

Soppsmør:

  • 300 g smør
  • 300 g sopp
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

1. Krydre lammeskivene med salt og pepper. Stek dem i ca. tre minutter på hver side og legg dem i langpanne eller ildfast form.

2. Del eplene i to og fjern kjernene. Legg eplene oppå kjøttet og stek i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter.

3. Finhakk sopp og persille, og stek blandingen i panne med margarin. Avkjøl og ha det i hurtigmikser sammen med smør og soyasaus. Kjør til smøret er luftig.

Server lammelår i skiver med eple, soppsmør og for eksempel en god salat eller couscoussalat.