Lumumba - varm kakao med rom
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Patrice Lumumba var president i Kongo i 1960, og led en grusom skjebne. Hvorfor denne deilige, varmende kakaodrikken med rom har fått navn etter ham er uvisst. Server den like gjerne i høye glass som i dype krus.
Ingredienser
porsjoner
-
1 l melk -
5 ss sukker -
5 ss kakaopulver -
1,5 dl mørk rom -
1 dl kremfløte -
1 ts kakaopulver til pynt
Slik gjør du
- Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakaopulver og sukker løser seg opp i melken.
- Tilsett resten av melken og varm opp til kakaoen ryker kraftig (til en temperatur på 65-70 °C).
- Pisk kremfløte til krem.
- Fordel rom i høye glass eller dype krus og hell den varme kakaoen over. Topp med en skje pisket krem og et lite dryss kakao og server.