Lun salat med reinsdyrskav

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav er anvendelig til mer enn finnbiff! Her har vi laget en nydelig salat med reinsdyrskav, valnøtter og linser, med en syrlig tyttebærvinaigrette som prikken over i'en.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g puylinser belugalinser
  • 1 stk. rødløk
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 100 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts grov dijonsennep
  • 4 ss rødvinseddik eller eplecidereddik
  • 4 ss rapsolje

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la dem renne godt av seg.
  2. Kutt løk i tynne båter.
  3. Varm en stekepanne og ha i litt smør eller margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek skavet i omganger til det begynner å bli gyllent. Legg alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett løk og nøtter, la det hele steke til løken begynner å bli myk. Smak til med salt og pepper.
  4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 
  5. Vend litt av dressingen inn i salatbladene og legg den på et serveringsfat. 
  6. Fordel kjøtt, løk og nøtter over salaten og drypp over litt mer dressing. Server med én gang, gjerne med godt, ferskt brød.

I denne salaten kan du godt bruke rester av reinsdyrstek, filet eller annet kjøtt. Skjær det i tynne skiver og fres det raskt i stekepannen, eller legg det kaldt i salaten. Har du lyst til å prøve med andre bær i dressingen, kan du forsøke blåbær, multer eller krekling.