Lun salat med reinsdyrskav
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Reinsdyrskav er anvendelig til mer enn finnbiff! Her har vi laget en nydelig salat med reinsdyrskav, valnøtter og linser, med en syrlig tyttebærvinaigrette som prikken over i'en.
Ingredienser
4 porsjoner
-
150 g puylinser belugalinser -
1 stk. rødløk -
1 pk reinsdyrskav (á 400 g) -
2 ss smør eller margarin til steking -
100 g grovhakkede valnøttkjerner -
1 pose blandet babybladsalat -
1 stk. sikorisalat (endivie)
Tyttebærvinaigrette:
-
2 ss tyttebærsyltetøy -
2 ts grov dijonsennep -
4 ss rødvinseddik eller eplecidereddik -
4 ss rapsolje
Slik gjør du
- Kok linser etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la dem renne godt av seg.
- Kutt løk i tynne båter.
- Varm en stekepanne og ha i litt smør eller margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek skavet i omganger til det begynner å bli gyllent. Legg alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett løk og nøtter, la det hele steke til løken begynner å bli myk. Smak til med salt og pepper.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
- Vend litt av dressingen inn i salatbladene og legg den på et serveringsfat.
- Fordel kjøtt, løk og nøtter over salaten og drypp over litt mer dressing. Server med én gang, gjerne med godt, ferskt brød.
I denne salaten kan du godt bruke rester av reinsdyrstek, filet eller annet kjøtt. Skjær det i tynne skiver og fres det raskt i stekepannen, eller legg det kaldt i salaten. Har du lyst til å prøve med andre bær i dressingen, kan du forsøke blåbær, multer eller krekling.