Mandelmelk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En søt melk for frosne kropper. Herlig til mørke kalde kvelder. Tenn opp i peisen og by på noe varmt i glasset.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. vaniljestang -
8 dl melk -
100 g skåldete mandler -
2 ss honning
Slik gjør du
- Splitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene og stang i en kjele sammen med melken, og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen, og la den stå i fem minutter.
- Ta vaniljestangen ut, og la blandingen få et nytt oppkok.
- Hell melken i en blender/kjøkkenmaskin sammen med mandler og honning. Kjør til alt er godt blandet og mandlene finhakket.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Hell melken i glass og server.