Mandelmelk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En søt melk for frosne kropper. Herlig til mørke kalde kvelder. Tenn opp i peisen og by på noe varmt i glasset.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. vaniljestang
  • 8 dl melk
  • 100 g skåldete mandler
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Splitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene og stang i en kjele sammen med melken, og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen, og la den stå i fem minutter.
  2. Ta vaniljestangen ut, og la blandingen få et nytt oppkok.
  3. Hell melken i en blender/kjøkkenmaskin sammen med mandler og honning. Kjør til alt er godt blandet og mandlene finhakket.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  4. Hell melken i glass og server.