Mangodressing
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sommeren er sesong for indisk og pakistansk mango, som er ekstra søt og aromatisk. Nyt dem som de er, eller bruk dem som basis i denne dressingen.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. moden mango (gjerne indisk/pakistansk mango) -
finrevet skall og saft av
2 stk. lime -
2 ss honning -
4 ss rapsolje eller olivenolje -
1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller mer -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,5 potte frisk koriander
Slik gjør du
- Skrell mango og del i biter.
- Kjør alle ingredienser unntatt koriander i hurtigmikser eller med stavmikser til du har en helt glatt saus.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Smak til med mer limesaft, tabasco, salt og pepper etter smak. Tilsett olivenolje eller vann for å justere konsistensen.
- Hakk koriander og bland inn i dressingen rett før servering.
I velassorterte matbutikker får du kjøpt hermetisert mangopuré av indisk mango som kan brukes både i dressingen og for eksempel i smoothies. Mango kan den erstattes av en boks godt avrente ferskener eller aprikoser.