Mangodressing

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommeren er sesong for indisk og pakistansk mango, som er ekstra søt og aromatisk. Nyt dem som de er, eller bruk dem som basis i denne dressingen.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. moden mango (gjerne indisk/pakistansk mango)
  • finrevet skall og saft av 2 stk. lime
  • 2 ss honning
  • 4 ss rapsolje eller olivenolje
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller mer
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skrell mango og del i biter.
  2. Kjør alle ingredienser unntatt koriander i hurtigmikser eller med stavmikser til du har en helt glatt saus.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  1. Smak til med mer limesaft, tabasco, salt og pepper etter smak. Tilsett olivenolje eller vann for å justere konsistensen.
  2. Hakk koriander og bland inn i dressingen rett før servering.
    I velassorterte matbutikker får du kjøpt hermetisert mangopuré av indisk mango som kan brukes både i dressingen og for eksempel i smoothies. Mango kan den erstattes av en boks godt avrente ferskener eller aprikoser.