Marinert kyllinglår med couscous
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kyllinglår marinert med sitron, honning og spisskummen blir ordentlig saftig og smakfullt. Server med couscous blandet med tørket frukt, pistasjnøtter og masse av krydder – smaker som tar deg rett til Marokko!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllinglår naturell -
skall og saft av
1 stk. sitron -
3 ss olivenolje -
1 båt hvitløk -
1 ts paprikapulver -
0,5 ts malt spisskummen -
1 ss honning
COUSCOUS:
-
250 g couscous -
0,5 ts gurkemeie -
1 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
2,5 dl vann -
5 stk. tørkede fiken i terninger -
8 stk. tørket aprikos i terninger
-
2 stk. vårløk , i skiver -
50 g grovhakkede pistasjnøtter -
2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille
DRESSING:
-
saft av
1 stk. sitron -
1 dl ferskpresset appelsinjuice -
1 ss honning -
0,5 ts malt koriander -
0,25 ts malt kanel -
0,25 ts malt ingefær -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Bland sitronsaft – og skall, olje, hvitløk, paprikapulver, spisskummen og honning. Mariner kyllinglår i blandingen i minimum 30 minutter.
- Legg kyllinglår på et bakepapirkledd stekebrett. Sett lårene i stekeovn på 180 °C i 25-30 minutter.
- Bland couscous, olje, gurkemeie og salt godt sammen i en bolle. Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp. Sil kokevannet over bollen med couscous, sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i 10-15 minutter, eller til væsken er absorbert.
- Bland dressing av sitronsaft, appelsinjuice, honning, koriander, kanel og ingefær. Smak til med salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Ha i fruktbiter, vårløk, pistasjnøtter, mynte og dressing. Bland det hele forsiktig sammen.
Server deilig krydret couscous med saftig, marinert kyllinglår.