Meatloaf
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Meatloaf, kjøttbrød eller forloren hare - kjært barn har mange navn, og det finnes også et utall ulike måter å lage denne retten på. Vi har laget vår meatloaf av en blanding av svine- og storfekjøttdeig, krydret den med fennikel og rosmarin og pakket den inn i bacon. Servert med poteter, saus og grønnsaker er dette skikkelig mettende kosemat.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje -
400 g kjøttdeig av svin -
400 g kjøttdeig -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2,5 dl brødrasp -
1 dl melk -
1 stk. egg -
3 ts knuste fennikelfrø -
2 ts tørket rosmarin -
1 ss dijonsennep -
14 skiver bacon
Erter
-
400 g frosne erter -
2 stk. vårløk -
1 ss smør -
2 kvister bladpersille
Slik gjør du
- Varm olje i en liten stekepanne, og fres løk og hvitløk til den er blank og myk. Avkjøl helt.
- Rør kjøttdeig, svinekjøttdeig, salt og pepper godt sammen i en bolle. Bland inn den stekte løken, brødrasp, melk, egg, fennikelfrø, hakket rosmarin og sennep.
- Smør en brødform med litt olje, og kle formen med baconskiver, slik at endene henger utenfor. Fyll kjøttfarsen i formen og jevn ut overflaten. Brett baconet over.
- Sett formen midt i ovnen og stek på 180 °C i 40-45 minutter, eller til kjøttpuddingen er gjennomstekt.
- Vend kjøttpuddingen ut av formen og stek den videre noen minutter til den har fått fin farge.
- Tin erter og kutt vårløk i tynne skiver. Fres erter og vårløk i litt smør til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, og bland inn litt grovhakket bladpersille.
Server med poteter, grønne erter og brun saus.