Meatloaf

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Meatloaf, kjøttbrød eller forloren hare - kjært barn har mange navn, og det finnes også et utall ulike måter å lage denne retten på. Vi har laget vår meatloaf av en blanding av svine- og storfekjøttdeig, krydret den med fennikel og rosmarin og pakket den inn i bacon. Servert med poteter, saus og grønnsaker er dette skikkelig mettende kosemat.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2,5 dl brødrasp
  • 1 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 3 ts knuste fennikelfrø
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 1 ss dijonsennep
  • 14 skiver bacon

Erter

  • 400 g frosne erter
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss smør
  • 2 kvister bladpersille

Slik gjør du

  1. Varm olje i en liten stekepanne, og fres løk og hvitløk til den er blank og myk. Avkjøl helt.
  2. Rør kjøttdeig, svinekjøttdeig, salt og pepper godt sammen i en bolle. Bland inn den stekte løken, brødrasp, melk, egg, fennikelfrø, hakket rosmarin og sennep.
  3. Smør en brødform med litt olje, og kle formen med baconskiver, slik at endene henger utenfor. Fyll kjøttfarsen i formen og jevn ut overflaten. Brett baconet over.
  4. Sett formen midt i ovnen og stek på 180 °C i 40-45 minutter, eller til kjøttpuddingen er gjennomstekt.
  5. Vend kjøttpuddingen ut av formen og stek den videre noen minutter til den har fått fin farge.
  6. Tin erter og kutt vårløk i tynne skiver. Fres erter og vårløk i litt smør til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, og bland inn litt grovhakket bladpersille.

Server med poteter, grønne erter og brun saus.