Mini eplekake
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Søte, små eplekaker. Lag en stor porsjon og frys inn! Har du ikke epler eller eplemos, så bruk aprikosmarmelade, rabarbrasyltetøy eller plommesyltetøy.
Ingredienser
porsjoner
En porsjon gir ca 40 eplehalvmåner
-
4 dl hvetemel -
150 g smør -
150 g sukker -
1 stk. egg -
1 ts vaniljesukker -
1 ts revet sitronskall (kan utelates) -
0,5 ts bakepulver -
ca
3 dl eplemos -
0,5 ts malt kanel -
0,5 dl melk
Slik gjør du
- Ha mel, bakepulver, smør og sukker i en hurtigmikser og kjør maskinen til alt er godt blandet. Tilsett egg, vaniljesukker, sitronskall og bakepulver og kjør deigen raskt sammen. Hvelv deigen ut på benken og arbeid den sammen med hendene. Tilsett litt mer hvetemel om nødvendig.
- La deigen hvile kjølig i minst 1/2 time.
- Kjevle ut deigen til ca. 2-3 mm tykkelse og bruk en skål eller liknende til å stikke ut sirkler på ca 12 cm. Smak til eplemosen med kanel. Legg en teskje eplemos på den ene halvparten av deigen og brett resten av deigen over. Klem godt sammen, slik at det blir helt tett.
- Legg halvmånene på bakepapir på stekebrett og pensle med litt melk.
- Stek halvmånene på 180 °C i ca 12-15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Bruk opp deigrestene når du har bakt pai eller mørdeigskake - det er ikke mye som skal til for å få noen ekstra godbiter! Her kan du bruke vanlig usøtet paideig, rester av mørdeig eller butterdeig - godt blir det uansett. Dryss eventuelt litt sukker på toppen om du bruker usøtet paideig - det veier opp for manglende søthet i deigen.