Monkeybread med ramsløk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Monkeybread er som er skapt for å deles! Her er en oppskrift på monkeybread med ramsløkpesto som passer perfekt på tapasbordet, som tilbehør til grillmaten eller en lekker salat. Morsomt å servere og morsomt å spise!
Ingredienser
-
500 g hvetemel -
0,5 pk tørrgjær -
1 ts salt -
1 ss sukker -
1 stk. egg -
2,5 dl lunken melk eller vann -
50 g romtemperert smør
Ramsløkpesto:
-
100 g ramsløk -
1 dl pinjekjerner -
25 g parmesan -
0,5 ts salt -
2 dl olivenolje
Slik gjør du
1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. Bruk en stavmikser eller en liten foodprosessor og kjør sammen ramsløk, pinjekjerner og salt. Spe med olje i en tynn stråle under røring. Riv parmesan og ha den i blandingen. Smak eventuelt til med mer salt.
2. Bland sammen mel, gjær, salt og sukker i en bolle. Varm melk eller vann til ca. 38 °C, pisk inn egg. Ha blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene, og elt deigen i ca. 5 minutter. Tilsett romtemperert smør i små terninger, og elt til deigen er smidig, 5-10 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 1 time.
3. Form deigen til en lang pølse, og del den i små emner. Form emnene til kuler og rull dem i ramsløkpestoen før de legges i en smurt randform (22-24 cm i diameter). Dekk formen med plastfolie og etterhev i 30-45 minutter.
4. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Stek brødet på nederste rille til det har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, 30-40 minutter.
Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat.