Muffins med rabarbra

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker muffins! Det er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt rabarbra, som gir en deilig smak av sommer. 

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 muffins

  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte eller matfløte

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og kutt opp rabarbra i 1/2 cm biter. Bland sukker sammen med rabarbrabitene.
  2. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmaskin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
  3. Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  4. Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
  5. Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Fordel rabarbrablandingen på toppen av muffinsene.
  6. Stek kakene midt i stekeovn på 180 °C i 15-20 minutter. Sett muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt.