Muffins med rabarbra
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Alle elsker muffins! Det er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt rabarbra, som gir en deilig smak av sommer.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca. 20 muffins
-
300 g rabarbra -
1 dl sukker -
1 stk. vaniljestang -
200 g smør -
300 g sukker -
4 stk. egg -
5 dl hvetemel -
3 ts bakepulver -
3 dl kremfløte eller matfløte
Slik gjør du
- Vask, skrell og kutt opp rabarbra i 1/2 cm biter. Bland sukker sammen med rabarbrabitene.
- Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmaskin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
- Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
- Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
- Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Fordel rabarbrablandingen på toppen av muffinsene.
- Stek kakene midt i stekeovn på 180 °C i 15-20 minutter. Sett muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt.