Mulah Kudueah - kjøtt og gresskar

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel rett fra Sudan med kjøtt og gresskar i skjønn forening.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g flatbiff av storfe eller lam
  • 4 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 300 g gresskar
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og finhakk løken. Varm olje i en gryte. Ha i løk og stek til den er gyllen. Ha i kjøttet og rør godt.
  2. Tilsett tomater når kjøttet er gyllent. Ha i salt og vann og la alt koke til kjøttet er mørt.
  3. Skrell gresskaret og del det opp i små biter. Kok gresskaret en stund for seg, 10-15 minutter, og ha det så i kjøttgryta. La retten småkoke et par minutter. 

Server med ris eller brød.