Müslibars
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Disse utrolig gode müslibarene er lette å lage. De passer perfekt som påskegodt, tursnacks eller som ekstra energipåfyll når det trengs.
Ingredienser
1 porsjoner
gir ca. 30 biter
-
200 g mandler -
100 g usaltede cashewnøtter -
100 g mørk sjokolade, 52 % kakao -
150 g gresskarkjerner -
175 g lettkokte havregryn -
25 g kokosmasse -
100 g honning -
100 g peanøttsmør -
1 stk. egg -
1 dl vann
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 175°C.
- Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade.
- Bland de grovhakkede nøttene og sjokoladen med gresskarkjerner, havregryn og kokos.
- Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175°C.
- Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Tilsett vann, avkjøl til romtemperatur og pisk inn egget.
- Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen.
- Kle en ildfast form (ca. 30x20 cm) med bakepapir og ha i blandingen. Skyll hendene i kaldt vann og trykk blandingen godt ned. Glatt ut overflaten slik at tykkelsen blir jevn.
- Sett formen inn nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.
- Avkjøl «kaken» i formen. Løft den ut når den er helt avkjølt og skjær kaken i passende biter.