Nesle- og skvallerkålsuppe med chili

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nesle og skvallerkål – si ordene til hageelskere og du får en forelesning om hvor håpløst det er å bli kvitt de uvelkomne ugressplantene. «Spis dem!» kan du si. Det er knallgodt, sunt, kortreist og helt gratis!!

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 l friske nesleskudd
  • 0,5 l skvallerkålskudd
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 stk. potet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss gresk yoghurt , rømme eller et plantebasert alternativ
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du

Det er ikke så nøye med mengdene grønt i denne suppen – har du ikke det ene eller det andre, så erstatt med mer av det du har, eller suppler med for eksempel spinat, ruccola eller grønnkål, eller andre ville vekster som engsyre, vinterkarse eller ramsløk.
Nesler og skvallerkål kan tilberedes omtrent som spinat og grønnkål, og egner seg både som suppe og stuing, eller som fyll i pai. Fres dem for eksempel i litt olje, krydre med urtesalt, pepper, sesamolje og sesamfrø. Nydelig tilbehør til all slags mat.