Neslerundstykker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brennesle, nesle eller brennhuttu – uansett hva den kalles, så er dette et ugress alle kjenner og har hatt ubehagelig nærkontakt med. Ikke den første planten man tenker på når det gjelder mat! Men nesle har mange bruksområder på kjøkkenet og smaker knallgodt. Her har den havnet i rundstykkene.
Ingredienser
1 porsjoner
-
0,5 l friske nesleblader -
50 g gjær -
1 kg hvetemel -
6 dl vann -
1 ts sukker -
2 ts salt -
2 dl olivenolje -
1 stk. egg
Slik gjør du
Bruk plasthansker når du plukker nesle for å unngå å brenne fingertuppene på stilkene. Både blader og stilk er dekket av brennhår som kan gi vablete utslett. Brennhårene ødelegges ved varmebehandling.
Nesler er aller best om våren. Knip av de 2-3 øverste skuddene, da er også stilken myk og god.