New York rolls med rabarbra
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hva får du om du kombinerer franske croissanter med sommerens rabarbra og dessert-favoritten panna cotta? Jo, en moderne New York Roll, eller croissantsnurr, fylt med rabarbra-panna cotta. Imponerende og kjempegodt!
Ingredienser
1 porsjoner
Panna cotta-krem:
-
2 stk. gelatinplater -
1 stk. vaniljestang -
3 dl kremfløte -
30 g sukker
Rabarbrakompott:
-
500 g rabarbra -
150 g sukker -
25 g sitronsaft -
1 ts agar agar
Croissantdeig:
-
500 g hvetemel -
50 g finkornet sukker -
10 g salt -
250 g vann -
25 g fersk gjær -
350 g usaltet smør -
1 stk. egg eller melk til pensling
Glasur:
-
200 g hvit sjokolade -
20 g nøytral olje
Slik gjør du
Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.