New York rolls med rabarbra

Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva får du om du kombinerer franske croissanter med sommerens rabarbra og dessert-favoritten panna cotta? Jo, en moderne New York Roll, eller croissantsnurr, fylt med rabarbra-panna cotta. Imponerende og kjempegodt!

Ingredienser

1  porsjoner

Panna cotta-krem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g sukker

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Croissantdeig:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g finkornet sukker
  • 10 g salt
  • 250 g vann
  • 25 g fersk gjær
  • 350 g usaltet smør
  • 1 stk. egg eller melk til pensling

Glasur:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 20 g nøytral olje

Slik gjør du

bar
bar

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

bar