Nøtter i honning

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blandede nøtter og flytende honning - en himmelsk kombinasjon! Lag en stor porsjon når du først er i gang. Holdbarheten er lang, og smaken blir bare bedre og bedre etter hvert.

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g hasselnøtter
  • 125 g mandler
  • 50 g valnøttkjerner
  • 50 g pistasjnøtter
  • 350 g honning
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss salt

Slik gjør du

  1. Rist nøttene i en stekepanne på middels varme til de har blitt litt brent i kantene.
  2. Hell nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni dem godt slik at noe av skallet løsner. Avkjøl.
  3. Ha nøttene i en skål. Pass på at ikke skall og urenheter blir med. Tilsett honning, sitron og salt. Rør godt rundt.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  4. Oppbevar i et glass. Holdbar i minst to måneder. 

 

Nøtter i honning smaker nydelig til alle slags oster, men kan også serveres på toppen av gresk yoghurt. Eller hva med litt nøtter og honning på vaniljeis?

En stilk rosmarin eller timian i honningen gir ekstra spennende smak.