Nyretapp med chimichurri
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nyretapp, butchers cut, slakterbiff, hangersteak. Denne deilige stykningsdelen er kjent under flere navn, men har blitt en felles favoritt hos mange! Servert med sprø pommes frites og syrlig chimichurrisaus.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g nyretapp -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje til steking -
2 ss smør
Fries:
-
4 stk. bakepotet -
1 l frityrolje -
1 ts flaksalt
Chimichurri:
-
25 g bladpersille -
6 stilker frisk oregano -
8 stilker frisk koriander -
2 båter hvitløk -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss rødvinseddik -
1 ss presset sitronsaft -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
Dryss chimichurri over kjøttet før servering, og server med fries på siden. Skikkelig kosemat!