Nyretapp med chimichurri

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nyretapp, butchers cut, slakterbiff, hangersteak. Denne deilige stykningsdelen er kjent under flere navn, men har blitt en felles favoritt hos mange! Servert med sprø pommes frites og syrlig chimichurrisaus.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør

Fries:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Chimichurri:

  • 25 g bladpersille
  • 6 stilker frisk oregano
  • 8 stilker frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

Dryss chimichurri over kjøttet før servering, og server med fries på siden. Skikkelig kosemat!

bar