Ostekake med chévre og posjert pære

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blir vi noen gang lei av ostekake? Ikke så lenge de kan varieres, iallfall! Her er en bakt variant med chévre, som gir en markant og litt «voksen» smak på kaken. Genial som dessert, og et spennende innslag på kakebordet. Kaken kan med fordel bakes dagen før den skal serveres.

Ingredienser

8  porsjoner

Bunn:

  • 150 g fullkornkjeks eller knekkebrød med kanel
  • 50 g hasselnøtter
  • 2 ss sukker
  • 2 ts malt kanel
  • 100 g smør

Ostefyll:

  • 250 g myk chevre (hvit geitost)
  • 250 g kremost naturell
  • 170 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 3 stk. egg

Topping:

  • 2,5 dl seterrømme
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Posjerte pærer:

  • 1 l vann
  • 4 poser earl grey te
  • 150 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. pære

Slik gjør du

Andre spiselige blomster er for eksempel ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia og agurkurt.