Ostekake med chévre og posjert pære
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Blir vi noen gang lei av ostekake? Ikke så lenge de kan varieres, iallfall! Her er en bakt variant med chévre, som gir en markant og litt «voksen» smak på kaken. Genial som dessert, og et spennende innslag på kakebordet. Kaken kan med fordel bakes dagen før den skal serveres.
Ingredienser
8 porsjoner
Bunn:
-
150 g fullkornkjeks eller knekkebrød med kanel -
50 g hasselnøtter -
2 ss sukker -
2 ts malt kanel -
100 g smør
Ostefyll:
-
250 g myk chevre (hvit geitost) -
250 g kremost naturell -
170 g sukker -
2 ss maisenna -
1 ts vaniljesukker -
0,25 ts salt -
3 stk. egg
Topping:
-
2,5 dl seterrømme -
50 g sukker -
1 ts vaniljesukker
Posjerte pærer:
-
1 l vann -
4 poser earl grey te -
150 g sukker -
1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker -
saft og skall av
1 stk. sitron -
4 stk. pære
Slik gjør du
Andre spiselige blomster er for eksempel ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia og agurkurt.