Ovnsbakt asparges med spekeskinkesmør
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ferske, sprø asparges hører våren til! Bak dem på høy temperatur i stekeovnen, og la en klatt deilig urtesmør med spekeskinke gi ekstra smak. Resten av smøret holder seg fint i kjøleskap i flere uker.
Ingredienser
porsjoner
-
20 stk. frisk grønn asparges -
2 ss olivenolje -
0,5 ts salt
Spekeskinkesmør:
-
150 g smør -
30 g spekeskinke eller fenalår -
saft og finrevet skall av
0,5 stk. sitron -
1 ss finhakket frisk timian -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Bytt ut spekeskinke med finhakket fenalår, spekepølse eller tørket reinkjøtt og varier urtene til du finner ditt favorittsmør!
Smøret smaker også nydelig på en skive godt brød, i bakt potet, på nykokt sommerkål, på varm pasta eller som basis for saus (fres mel i smøret, spe med kraft og tilsett litt fløte). Du kan lage smøret i god tid før du skal bruke det, og kan også godt fryses. Form smøret til en pølse og rull det i plastfolie eller matpapir. La det bli temperert før det skal brukes, så kommer smakene tydeligere fram.