Ovnspannekake med honning og nøtter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl hvetemel
  • 50 g smeltet smør (pluss litt ekstra til formen)

Til servering

  • 2 ss honning
  • 1 dl grovhakkede hasselnøtter
  • 4 stk. frisk aprikos plommer eller annen frukt
  • 2 ts melis

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Visp sammen egg, melk, mel og smeltet smør til en glatt og klumpfri røre.
  3. Smør en ildfast form (ca 20x30 cm.) med litt smør. og hell i røren. Plasser formen midt i stekeovnen i ca 25 minutter, til pannekaken har hevet seg godt og er vakkert gyllenbrun.
  4. Ringle over honning, dryss over hakkede nøtter og aprikos i biter og dryss litt melis på toppen. Server rykende varm. 

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!