Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit pizza med reker

Pizza med reker, spinat og peanøtter

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. fersk pizzabunn, rund
  • 2 ss seterrømme eller créme fraiche
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen hot chilisaus
  • 1 stk. vårløk
  • 2 dl revet ost
  • 100 g pillede reker
  • 1 neve frisk spinat
  • 2 ss grovhakkede salte peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvit pizza med reker, peanøtter og en hot saus med sriracha er en spennende og litt annerledes pizzavariant. Ta deg tid til å lage pizzadeig fra bunnen, eller bruk ferdig pizzabun fra butikken.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. fersk pizzabunn, rund
  • 2 ss seterrømme eller créme fraiche
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen hot chilisaus
  • 1 stk. vårløk
  • 2 dl revet ost
  • 100 g pillede reker
  • 1 neve frisk spinat
  • 2 ss grovhakkede salte peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Bland sammen rømme eller créme fraîche og sriracha.
  2. Finkutt vårløk.
  3. Bre sausen ut på pizzabunnen og dryss over vårløk. Fordel osten over pizzaen.
  4. Stek pizzaen i varm ovn - 235 °C - til osten har smeltet og skorpen er gyllen.
  5. Ta pizzaen ut av ovnen og topp den med reker og frisk spinat. Dryss grovhakkede peanøtter over og server med en gang.

Hvit pizza med reker

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Julie Synnøve Eikeland

    Jeg synes at det høres ut som det er litt lav temperatur å steke denne pizzaen på 135 grader... Stemmer det, eller burde temperaturen være en annen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Julie! Takk for ditt skarpe øye! Her har det sneket seg inn en feil - temperaturen skal selvfølgelig være 235 grader. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB14 17.02.2025 23:01:12 handleliste stengt