Panna cotta med appelsinsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Panna cotta er en av de enkleste dessertene du kan lage, allikevel er den utrolig velsmakende og god! Lag den fløyelsmyke vaniljepuddingen med en syrlig appelsinsaus og du har påskedesserten i boks.
Ingredienser
-
4,5 stk. gelatinplater -
1 stk. vaniljestang -
7,5 dl kremfløte -
1,5 dl sukker
Appelsinsaus:
-
saft av
3 stk. appelsin (ca.2.5 dl) -
1 ts potetmel -
ca.
1,5 ts sukker
Slik gjør du
1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene in i den varme blandingen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller glass. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering.
4. Klem saften av appelsin i en liten kjele, kok opp sammen med potetmel til sausen tykner. Smak til med sukker. Avkjøl appelsinsausen og hell den over i porsjonsformene med panna cotta rett før servering. Pynt gjerne med noen appelsinfileter.
Du kan også lage en variant med bringebærsaus, oppskriften finner du her.