Pannbiff
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig pannebiff med svensk opphav er et knallgodt alternativ til våre norske kjøttkaker. Pannebiff blir tradisjonelt servert med agurksalat, poteter og sjysaus.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
400 g kjøttdeig av svin -
2 stk. løk -
1 ts smør eller olje -
3 stk. kokt potet -
1 dl matfløte -
2 stk. egg -
2 dl griljermel eller strøbrød -
1 dl kyllingbuljong (utblandet) -
1 ss soyasaus -
2 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss margarin til steking
Sjysaus:
-
2 ts maisenna -
1 ss vann -
4 dl kjøttbuljong (utblandet)
Agurksalat:
-
2 stk. agurk -
2 ss eddik, 7 % -
2 ss sukker -
2 ss vann -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Riv halvparten av løken på rivjern og la den renne av seg i et dørslag.
- Finhakk resten av løken og stek den gyllen i litt smør eller olje.
- Riv eller mos potetene.
- Bland revet og stekt løk, poteter, fløte, egg, griljermel, buljong og soya i en bolle og rør godt. Sett kaldt i 20 minutter.
- Bland kjøttdeig, svinekjøttdeig og potetblandingen godt. Bruk gjerne hendene. Krydre med salt og pepper.
- Stek en liten prøvekake. Juster smak og konsistens om nødvendig.
- Form farsen til store, tykke «biffer». Smelt margarin i en stekepanne og stek biffene på middels varme til de er gyllenbrune på begge sider og gjennomstekte.
- Kok opp buljong. Rør sammen maisenna og vann og visp det inn i kraften.
- Bruk en ostehøvel og kutt agurk i tynne skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann og hell det over skivene. Sett til side i minst 10 minutter.
Server pannbiffene med kokte poteter, agurksalat, sjysaus og tyttebærsyltetøy.
Skal du steke pannbiff til mange kan du brune dem i pannen først og steke dem ferdig i stekeovnen.