Pærekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk, fruktig, sprø og knasende kake, toppet med syltede pærer.

Ingredienser

12  porsjoner

Syltede pærer:

  • 0,5 l vann
  • 1 stk. vaniljestang splittet i to
  • 3 dl sukker
  • 1 dl tørr hvitvin /cider
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. pære
  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g kransekakemasse

Slik gjør du

1. Kok opp vann, vaniljestang, sukker, hvitvin, sitron, stjerneanis og kanelstang til lake.

2. Skrell pærene, legg dem i en bolle med kaldt vann tilsatt litt sitron slik at pærene ikke blir brune før de kokes. Ha pærene over i kjelen med lake og la dem trekke under lokk i 6 minutter.

3. Sett kjelen til side og la pærene ligge i laken til de blir kalde. Legg en tallerken eller plastfilm over pærene slik at de ligger under laken. Ha de avkjølte pærene over i et norgesglass og hell laken over slik at pærene er dekket.

4. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Hell røren i en smurt 22 cm springform.

5. Strø over revet kransekakemasse. Del pærene i to, ta ut kjernen og trykk dem ned i kakedeigen. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter.

Server gjerne med is eller pisket krem.

Pærene gir best smak om de får ligge i laken over natten. Har du ikke tid kan pærene brukes etter de er avkjølt. Man kan også bruke hermetiske pærer.