Pærekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En frisk, fruktig, sprø og knasende kake, toppet med syltede pærer.
Ingredienser
Syltede pærer:
-
0,5 l vann -
1 stk. vaniljestang splittet i to -
3 dl sukker -
1 dl tørr hvitvin /cider -
saft og skall av
0,5 stk. sitron -
2 stk. stjerneanis -
1 stk. hel kanel -
4 stk. pære
-
100 g smør -
2 dl sukker -
2 stk. egg -
3 dl hvetemel -
1 ts bakepulver -
100 g kransekakemasse
Slik gjør du
1. Kok opp vann, vaniljestang, sukker, hvitvin, sitron, stjerneanis og kanelstang til lake.
2. Skrell pærene, legg dem i en bolle med kaldt vann tilsatt litt sitron slik at pærene ikke blir brune før de kokes. Ha pærene over i kjelen med lake og la dem trekke under lokk i 6 minutter.
3. Sett kjelen til side og la pærene ligge i laken til de blir kalde. Legg en tallerken eller plastfilm over pærene slik at de ligger under laken. Ha de avkjølte pærene over i et norgesglass og hell laken over slik at pærene er dekket.
4. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Hell røren i en smurt 22 cm springform.
5. Strø over revet kransekakemasse. Del pærene i to, ta ut kjernen og trykk dem ned i kakedeigen. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter.
Server gjerne med is eller pisket krem.