Pasta al limone
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sitronpasta, eller pasta limone, er en enkel pastarett med tydelig smak av frisk sitron. Denne populære pastaretten kan lages både med og uten fløte, og her har du fløtevarianten - kremet og frisk! Denne retten kan du lage med tørket pasta, men hvis du skal sette en ekstra spiss på den så lager du den med hjemmelaget pasta. Serveres alene som en lett lunsj eller som tilbehør til kylling eller hvit fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
1 båt finhakket hvitløk -
saft og skall fra
1 stk. sitron -
0,5 ts kvernet pepper -
1,5 dl kremfløte -
1 ss nøytral olje -
50 g smør -
400 g tørket pasta , av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti -
1 ts salt , til koking av pasta -
60 g parmesan -
2 ss frisk persille
Slik gjør du
- Ha i hvitløk, sitronskall og pepper sammen med olje i en panne. Stek på middels varme til løken bli blank. Ha i fløte og rør inn smør. La fløtesausen trekke på lav til middels varme mens du koker pastaen.
- Kok opp en stor kjele med vann og ha i salt. Ha pastaen i det kokende vannet. Hvis du bruker tørket pasta kan du koke den til det er 1-2 minutter igjen av koketiden, og hvis du bruker fersk pasta trenger du kun å koke den 30 sekunder- 1 minutt. Pastaen skal ikke være helt ferdig, da den også skal trekke i sausen.
- Vend pastaen inn i sausen, og ta vare på pastavannet. Ha i sitronsaft. Start gjerne med halve mengden sitronsaft og tilsett litt og litt, til du syns den er syrlig nok.
- Vend inn parmesan og persille, og la pastaen trekke i sausen til pastaen er ferdigkokt. Spe med litt pastavann mens pastaen trekker. Pastavannet er med på å tynne ut konsistensen på sausen og tilføre deilig smak.
Server med en gang, gjerne med litt ekstra høvlet parmesan, persille og et lite pepperdryss.