Pasta carbonara med tomat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pasta carbonara er en av de mest kjente og populære pastarettene. Her har vi frisket den opp med sukkerterter og tomater.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g spagetti eller annen pasta -
250 g bacon i terninger -
4 stk. egg -
1 dl kremfløte -
3 dl ferdigrevet parmesan -
150 g sukkererter -
12 stk. cherrytomat -
1 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.
- Visp sammen egg, fløte og en tredjedel av parmesan.
- Del opp sukkerertene og tomatene.
- Hell vannet av pastaen. Ha den over i kjelen igjen, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
- Bland lett inn bacon, sukkerterter og tomatbiter. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.