Pasta carbonara
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pasta carbonara er en italiensk klassiker, og en favoritt-pasta for mange nordmenn. I klassisk carbonara brukes guanciale - speket svinekjake og pecorino-ost, men vi jukser ofte og lager den med bacon og parmesan. Husk å salte pastavannet!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g fersk spagetti -
200 g bacon , guanciale eller pancetta -
4 stk. egg -
ca.
2 ss finrevet pecorino eller parmesan -
2 ss hakket frisk timian , eller andre urter -
1 ts grovkvernet pepper -
ca.
0,25 ss salt per liter vann -
4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
Slik gjør du
Fordel spagettien i dype varme tallerkener og høvle over litt mer ost ved servering. For å være ekstra råflott, kan du servere spagettien med en ekstra eggeplomme på toppen. La eggeplommen være i litt av skallet, og vipp den ut på spagettien før du begynner å spise.
Du kan enkelt lage pastaen selv.