Pasta med entrecôte og gorgonzola
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Biff, pasta og Gorgonzola, kan det bli bedre? En pastarett med god tyngde og masse smak.
Ingredienser
-
300 g entrecôte av storfe -
2 ss margarin til steking -
2 båter hvitløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Pasta:
-
250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete -
0,5 ts salt -
2 stk. egg -
2 stk. eggeplomme -
1 ts salt til koking
Saus:
-
100 g aromasopp -
1 ss margarin til steking -
2 dl kremfløte eller matfløte -
100 g gorgonzola
Til servering:
-
2 ss finrevet parmesan -
1 ss finhakket frisk timian (kan sløyfes)
Slik gjør du
1. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd.
10. Børst og rens sopp. Del den i mindre biter.
12. Ha margarin i stekepannen og stek soppen den har fått en fin gyllen farge. Hell på fløte, og ha i gorgonzola. Kok opp og rør alt sammen slik at osten smelter og sausen tykner.
13. Kok opp en stor kjele med vann, ha i salt og kok tagliatelle til den er al dente, ca. 4 minutter.
14. Hell av kokevannet og vend pastaen inn i gorgonzolasausen.
Anrett tagliatelle i dype tallerkener, skjær saftig entrecôte i skiver og legg dem over pastaen, dryss over litt revet parmesan og grovkvernet pepper. Pynt gjerne med frisk timian.