Pasta med kremet sopp

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel pastarett med sopp og spinat i en deilig fløtesaus. Her kan du like gjerne bruke selvplukket sopp som sopp fra butikken. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g sopp (selvplukket eller fra butikk)
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 3 dl matfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 100 g frisk spinat
  • 400 g tagliatelle , spagetti eller annen pasta
  • 4 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. Vask og rens soppen, og del den om nødvendig i mindre biter.
  2. Finhakk løk og hvitløk.
  3. Smelt smør eller margarin i en stekepanne og fres sopp og løk myk og gyllen. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Tilsett fløte og la det hele koke opp. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
  5. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bruk litt av pastavannet i sausen om den tykner for mye. 
  6. Vend spinat inn i sausen rett før servering.
  7. Fordel pasta i tallerkener og topp med soppsausen. Riv parmesan over.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte, smør og ost med plantebasert alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.