Pasta med kremet sopp
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel pastarett med sopp og spinat i en deilig fløtesaus. Her kan du like gjerne bruke selvplukket sopp som sopp fra butikken.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g sopp (selvplukket eller fra butikk) -
0,5 stk. løk -
1 båt hvitløk -
2 ss smør eller margarin -
3 dl matfløte -
1 ss soyasaus -
100 g frisk spinat -
400 g tagliatelle , spagetti eller annen pasta -
4 ss revet parmesan
Slik gjør du
- Vask og rens soppen, og del den om nødvendig i mindre biter.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Smelt smør eller margarin i en stekepanne og fres sopp og løk myk og gyllen. Krydre med litt salt og pepper.
- Tilsett fløte og la det hele koke opp. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Bruk litt av pastavannet i sausen om den tykner for mye.
- Vend spinat inn i sausen rett før servering.
- Fordel pasta i tallerkener og topp med soppsausen. Riv parmesan over.
Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte, smør og ost med plantebasert alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.