Pasta med skogsopp og posjert egg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skogsopp og herlig salt bacon løfter denne retten til en smaksopplevelse. Du kan lage pastaen fra bunnen av eller "jukse litt" med fersk pasta fra butikken - uansett nydelig!
Ingredienser
-
250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete -
0,5 ts salt -
2 stk. egg -
2 stk. eggeplomme -
1 ts salt til koking
Du trenger også:
-
100 g tørrsaltet bacon -
2 ss margarin til steking -
2 båter hvitløk -
100 g skogsopp , gjerne kantarell -
40 g babyspinat -
2 ss revet parmesan -
0,5 ts kvernet pepper
Posjert egg
-
2 stk. egg ferske, kjøleskapskalde egg -
1 l vann -
0,5 ts eddik, 7 % -
0,5 ts salt
Slik gjør du
9. Posjer egg. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen litt så det ikke fosskoker. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern gjerne løs eggehvite så de ser pene ut før serveringen.
10. Børst og rens sopp. Del den i mindre biter. Skjær bacon i små terninger.
11. Stek baconterninger i en varm stekepanne med litt margarin til de er sprø. Legg baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir.
12. Ha margarin og hvitløk i stekepannen og fres til hvitløken er blank. Ha i sopp, og stek til soppen har fått en fin gyllen farge. Ha baconet tilbake i stekepannen og trekk den til side.
13. Kok opp en stor kjele med vann, ha i salt og kok tagliatellen til den er al dente, ca. 4 minutter.
14. Hell av kokevannet og vend spinat, stekt bacon og sopp inn i tagliatellen.
Anrett tagliatellen i dype tallerkener, legg posjert egg på toppen, dryss over litt revet parmesan og grovkvernet pepper. Pynt gjerne med frisk timian.