Pastasalat med spekeskinke og chevre
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En deilig pastasalat med smakfulle rødbeter, chévre og spekeskinke - perfekt middag i sommervarmen eller som en rett på tapasbordet.
Ingredienser
4 porsjoner
-
200 g pasta -
2 stk. kokte rødbete -
180 g chevre (hvit geitost) -
0,5 pk feldsalat (á 65 g) -
150 g spekeskinke -
4 ss ristede pinjekjerner -
0,25 ts pepper
Urteolje:
-
4 stilker basilikum eller bladpersille -
1 dl olivenolje -
0,25 ts salt
Slik gjør du
- Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann.
- Lag urteolje. Kjør sammen urter og olje med en stavmikser.
- Hell av pastavannet, og skyll pastaen raskt i kaldt vann. La det renne av og bland pastaen med urteoljen. Anrett på et stort fat.
- Kutt opp rødbeter i store biter og legg dem utover fatet med pasta.
- Bryt chevre i mindre biter og legg det utover fatet. Legg også på spekeskinke og feltsalat.
- Rist pinjekjerner i en tørr panne til de får litt farge. Dryss dem over salaten.