Pastinakkchips
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pastinakk gode, smakfulle chips. Du kan også bytte ut pastinakk med persillerot, eller prøve begge variantene.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. pastinakk -
2 ss rapsolje -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 140 °C
- Vask pastinakken godt. Det er ikke nødvendig å skrelle den. Skjær den i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. Tørk godt med papir.
- Hell olje over og gni godt inn.
- Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
- Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
- Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsen i en tett boks eller glass holder den seg sprø.