Pastinakkchips

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pastinakk gode, smakfulle chips. Du kan også bytte ut pastinakk med persillerot, eller prøve begge variantene.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pastinakk
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 140 °C
  2. Vask pastinakken godt. Det er ikke nødvendig å skrelle den. Skjær den i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. Tørk godt med papir.
  3. Hell olje over og gni godt inn.
  4. Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
  5. Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
  6. Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsen i en tett boks eller glass holder den seg sprø.