Peppermyntegodis

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag enkel peppermyntekonfekt til deg selv eller gi dem bort i gave jul. Spiselige gaver er alltid populært.

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 40. stk.

  • 400 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 0,5 ts peppermyntedråper
  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Visp sammen eggehvite og peppermyntedråper i en bolle med en gaffel, til eggehviten danner et hvitt skum.
  2. Rør inn melis, litt etter litt, til deigen blir så fast at du kan trille små kuler av den. Da er det nok melis. 
    For å gjøre deigen ekstra elastisk, kan du tilsette noen dråper med glyserol eller trangant. Dette fås kjøpt på apoteket.
  3. Form peppermyntegodisen til den fasongen du vil. 
  4. Legg dem over på et brett og la de stå litt, slik at de tørker litt i kantene.
  5. Brekk sjokolade i mindre biter og ha det i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann på svak varme (vannbad). La stå til sjokoladen har smeltet. Obs! For høy varme gjør at sjokoladen kan klumpe seg.
  6. Rør et par ganger underveis for å sjekke om sjokoladen har begynt å smelte. Ta bollen bort fra kjelen og dekorer peppermyntegodisen med sjokolade, eller dypp dem forsiktig ned i sjokoladen.
  7. La konfektene renne av seg på en rist og tørke. Legg dem over i en tett boks.