Peppermyntegodis
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag enkel peppermyntekonfekt til deg selv eller gi dem bort i gave jul. Spiselige gaver er alltid populært.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca 40. stk.
-
400 g melis -
1 stk. eggehvite -
0,5 ts peppermyntedråper -
100 g kokesjokolade
Slik gjør du
- Visp sammen eggehvite og peppermyntedråper i en bolle med en gaffel, til eggehviten danner et hvitt skum.
- Rør inn melis, litt etter litt, til deigen blir så fast at du kan trille små kuler av den. Da er det nok melis.
For å gjøre deigen ekstra elastisk, kan du tilsette noen dråper med glyserol eller trangant. Dette fås kjøpt på apoteket.
- Form peppermyntegodisen til den fasongen du vil.
- Legg dem over på et brett og la de stå litt, slik at de tørker litt i kantene.
- Brekk sjokolade i mindre biter og ha det i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann på svak varme (vannbad). La stå til sjokoladen har smeltet. Obs! For høy varme gjør at sjokoladen kan klumpe seg.
- Rør et par ganger underveis for å sjekke om sjokoladen har begynt å smelte. Ta bollen bort fra kjelen og dekorer peppermyntegodisen med sjokolade, eller dypp dem forsiktig ned i sjokoladen.
- La konfektene renne av seg på en rist og tørke. Legg dem over i en tett boks.