Pho med kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En deilig, varm kyllingkraft med asiatiske smaker! Pho med nudler, revet kylling, friske grønnsaker og koriander - Perfekt kosemat!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
ca.
80 g frisk ingefær -
1 stk. hel kanel -
1 ss hel pepper -
3 stk. hel nellik -
3 stk. stjerneanis -
1 stk. kylling (ca. 1000 g) -
2 ss fiskesaus (asiatisk)
Til servering:
-
0,5 stk. løk -
2 stk. vårløk -
200 g bønnespirer -
0,5 potte frisk koriander -
400 g brede risnudler , kalt Banh Pho -
1 stk. lime -
1 stk. grønn chili -
1 dl sriracha (asiatisk chilisaus) -
1 dl hoisinsaus
Slik gjør du
- Skrell og del løk i to. Skrell ingefær og det hele ingefærbiten i to på langs. Varm en stekepanne og legg i løk og ingefær med snittflaten ned i den tørre pannen. Stek til snittflatene er helt svarte (husk å sette på vifta!)
- Rist kanelstang, pepperkorn, nellik og stjerneanis i tørr panne til det begynner å dufte kraftig.
- Del hel kylling i store biter og legg i en vid kjele.
- Hell på vann til det dekker og kok opp. Fjern urenhetene som danner seg på overflaten. Senk varmen og tilsett løk, ingefær, kanelstang, pepperkorn, nellik, stjerneanis og fiskesaus. La kyllingen småkoke i ca. 1 time, skum av når det trengs.
- Løft kyllingbitene ut av kjelen og la kraften fortsette å småkoke i 15 minutter. Rens kyllingen fri for bein og skjær eller riv kjøttet i mindre biter. Sett til side.
- Sil av kraften og kok opp igjen, smak til med salt og pepper og eventuelt litt fiskesaus.
- Kok nudler etter bruksanvisning på pakken.
- Skjær løk i tynne båter, chili i tynne ringer og strimle vårløk. Finhakk koriander. Sett til side i skåler.
- Fordel nudler, kyllingbiter, løk, vårløk og chili i skåler. Hell i kokende kraft og dryss koriander på toppen.
Server rykende varm med limebåter, chilisaus og hoisinsaus ved siden av.