Pho med reinsdyrskav

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 500 g risnudler

Buljong:

  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel nellik
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 4 ts fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet) av vilt eller okse

Slik gjør du

  1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og la det tine på litt kjøkkenpapir.
  2. Bland alle ingrediensene til buljongen i en kjele og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 20 minutter. Press saften av én lime i buljongen. Juster smaken med salt og pepper og om nødvendig mer krydder.
  3. Finsnitt vårløk og chili, og skjær gulrot i fine strimler mens kraften koker. Skjær den andre limen i tynne skiver og grovhakk urter.
  4. Kok opp vann i en romslig kjele og kok risnudlene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann.
  5. Varm en stekepanne med olje og stek reinsdyrskavet på høy varme til det endrer farge.
  6. Fordel nudler, bønner, grønnsaker og urter i fire dype skåler. Hell over den kokende buljongen og legg i reinsdyrkjøtt. Dryss over friske urter og ristede sesamfrø. Server med lime.