Pinnebrød med chorizopølse
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pinnebrød kan lages i mange varianter og kan stekes både på grillen eller over bålet. Her er en gourmetvariant med chorizopølse og basilikum.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g chorizopølse -
0,5 potte frisk basilikum -
500 g hvetemel -
2 ts bakepulver -
5 ss sukker -
1 ts salt -
1 dl nøytral olje -
2 dl lunket vann
Slik gjør du
- Bland det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig. Finhakk chorizo og basilikum og elt det godt inn i deigen. Del deigen i fire klumper. Tvinn dem rundt en pinne.
- Stek brødet på grill eller bål til det er gjennomstekt og slipper pinnen.
Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spydd og lage «pølse i slåbrok». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som for eksempel oliven og soltørkede tomater eller sesamfrø.