Pinnebrød med kjøttboller
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brød og sirkus? Litt sirkus kanskje, men mest brød og kjøttboller. Herlig sjonglering på grillen!
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg hvetemel -
0,5 ts salt -
0,25 pk gjær -
1,75 dl romtemperert vann -
24 stk. kjøttboller
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene i bakebollen, men hold igjen 1 dl vann til senere i elteprosessen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du resten av vannet. Elt til deigen er glatt, smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk til bakebollen, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
- Del deigen i 16 like store emner og trill dem til runde kuler. La hvile i 20–30 minutter under et klede.
- Fordel kjøttboller på spyd med godt mellomrom mellom. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt grillspydet mellom kjøttbollene. Pensle med olje og dryss over urter.
- Grill spydene på indirekte varme til de er gylne og gjennomstekte. Snu flere ganger underveis.
Har du dårlig tid kan du skjære ferdig pizzadeig i strimler og bruke det istedenfor.
Oppskriften er fra Opplysningskontoret for brød og korn