Pinnebrød
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Med ferdig deig i sekken, kan alle steke sitt eget brød over bålet. Husk å ikke lage for store og tjukke brød - da blir de lett rå inni. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle.
Ingredienser
porsjoner
-
4 dl hvetemel -
0,5 ts salt -
2 ts sukker -
2 ts bakepulver -
5 ss nøytral olje -
ca.
1,5 dl vann
Slik gjør du
- Bland sammen det tørre.
- Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.
- Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
- Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.
- Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.