Pinnebrød

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med ferdig deig i sekken, kan alle steke sitt eget brød over bålet. Husk å ikke lage for store og tjukke brød - da blir de lett rå inni. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje
  • ca. 1,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Bland sammen det tørre.
  2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.

  1. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
  2. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.
  3. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.