Pinnekjøtt i vaffel

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pinnekjøtt i vaffel - den ultimate julerestematen! En enkel, morsom og knallgod måte å bruke opp restene av pinnekjøttet. Vi har kombinert kjøttet med klementin og deilig bbq-saus, men her er det opp til deg hva du vil bruke.  

Ingredienser

porsjoner

Vaffelrøre:

  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Vaffeltopping:

  • 250 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 dl alfalfaspirer eller ruccula
  • 2 stk. klementin eller appelsin
  • 4 ss lettrømme (kan sløyfes)
  • 3 ss ferdig bbq-saus

Slik gjør du

  1. Visp sammen ingrediensene til vaffelrøren, og rør til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i minst 20 minutter. Blir røren for tykk, visp inn litt kaldt vann.
  2. Stek vafler i vaffeljern og avkjøl på rist.
  3. Plukk pinnekjøttet fra hverandre i små biter med fingrene. Varm det i en stekepanne med olje eller i stekeovnen slik at det blir lunt.
  4. Skrell klementin eller appelsin, og skjær i små biter.
  5. Ha litt rømme på hver vaffel og fordel spirer eller ruccula over. Legg på pinnekjøtt og biter av klementin eller appelsin. Ha på bbq-saus til slutt.