Pinnekjøtt i vaffel
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pinnekjøtt i vaffel - den ultimate julerestematen! En enkel, morsom og knallgod måte å bruke opp restene av pinnekjøttet. Vi har kombinert kjøttet med klementin og deilig bbq-saus, men her er det opp til deg hva du vil bruke.
Ingredienser
porsjoner
Vaffelrøre:
-
4 stk. egg -
2 ss sukker -
3 dl lettrømme -
5 dl hvetemel -
5 dl melk -
4 ss olivenolje -
1 ts bakepulver -
0,5 ts salt
Vaffeltopping:
-
250 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt -
2 dl alfalfaspirer eller ruccula -
2 stk. klementin eller appelsin -
4 ss lettrømme (kan sløyfes) -
3 ss ferdig bbq-saus
Slik gjør du
- Visp sammen ingrediensene til vaffelrøren, og rør til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i minst 20 minutter. Blir røren for tykk, visp inn litt kaldt vann.
- Stek vafler i vaffeljern og avkjøl på rist.
- Plukk pinnekjøttet fra hverandre i små biter med fingrene. Varm det i en stekepanne med olje eller i stekeovnen slik at det blir lunt.
- Skrell klementin eller appelsin, og skjær i små biter.
- Ha litt rømme på hver vaffel og fordel spirer eller ruccula over. Legg på pinnekjøtt og biter av klementin eller appelsin. Ha på bbq-saus til slutt.