Pinnekjøtt med asiatisk glaze
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her kan du lage en spennende rett som alle liker. Nudler med sprø grønnsaker og en herlig pepperglaze. Dette er en eksotisk og varm rett du kan servere i førjulstiden, enten som en fullverdig middag eller som en snack.
Ingredienser
5 porsjoner
-
2 kg ferdigdampet pinnekjøtt
Pepperglaze:
-
200 g sukker -
2 dl eplecidereddik -
1 stk. rød chili -
100 g frisk ingefær -
6 båter hvitløk -
1 dl søt soyasaus (ketjap manis) -
1 potte frisk koriander -
2 ss hel pepper
Nudelsalat:
-
100 g nudler -
100 g søtpotet -
1 stk. mango -
1 stk. fennikel -
0,5 stk. agurk -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
-
2 ss hakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
- Fordel pinnekjøttet utover et stekebrett med bakepapir.
- Kok opp sukker og eddik.
- Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha det i eddiklaken. La det hele trekke i 4-5 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.
- Kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
- Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus den grovt i en morter. Bland pepperen inn i sausen og sett til side.
- Kok nudlene som anvist på pakken, skyll i kaldt vann og sett til side.
- Bruk et juliennejern eller rivjern for å strimle opp søtpotet, mango og fennikel.
- Fjern innmaten på agurken og del den opp i skiver. Bland alle grønnsakene sammen med nudlene, og smak til med salt og pepper.
- Pensle pinnekjøttet med pepperglazen og sett i ovnen på 220 °C i noen minutter.
Server pinnekjøttet med nudelsalat, grovhakkende pistasjnøtter og litt ekstra glaze for de som vil ha litt mer.