Pinnekjøtt med asiatisk glaze

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her kan du lage en spennende rett som alle liker. Nudler med sprø grønnsaker og en herlig pepperglaze. Dette er en eksotisk og varm rett du kan servere i førjulstiden, enten som en fullverdig middag eller som en snack.

Ingredienser

5  porsjoner
  • 2 kg ferdigdampet pinnekjøtt

Pepperglaze:

  • 200 g sukker
  • 2 dl eplecidereddik
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 ss hel pepper

Nudelsalat:

  • 100 g nudler
  • 100 g søtpotet
  • 1 stk. mango
  • 1 stk. fennikel
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Fordel pinnekjøttet utover et stekebrett med bakepapir.
  2. Kok opp sukker og eddik.
  3. Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha det i eddiklaken. La det hele trekke i 4-5 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.
  4. Kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
  5. Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus den grovt i en morter. Bland pepperen inn i sausen og sett til side.
  6. Kok nudlene som anvist på pakken, skyll i kaldt vann og sett til side.
  7. Bruk et juliennejern eller rivjern for å strimle opp søtpotet, mango og fennikel.
  8. Fjern innmaten på agurken og del den opp i skiver. Bland alle grønnsakene sammen med nudlene, og smak til med salt og pepper.
  9. Pensle pinnekjøttet med pepperglazen og sett i ovnen på 220 °C i noen minutter.

Server pinnekjøttet med nudelsalat, grovhakkende pistasjnøtter og litt ekstra glaze for de som vil ha litt mer.