Pinnekjøtt szechuan med kokosris
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det salte og møre pinnekjøttet som blir kokt inn i en søt-sterk szechuansaus er utrolig godt! Sammen med kokosris blir det litt av en smaksbombe.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt
Szechuansaus:
-
4 båter hvitløk -
2 ss revet frisk ingefær -
2 ss rapsolje -
4 ss brunt sukker -
2 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
1 ss riseddik -
2 stk. tørket hel chili -
1 ss ristet sichuanpepper -
3 dl vann
Kokosris:
-
2 dl jasminris -
ca.
2 dl kokosmelk -
2 dl vann -
2 ss sukker
-
4 stk. vårløk -
1 stk. løk -
1 ss sesamfrø
Slik gjør du
- Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
- Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje. Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
- Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
- Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere. Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering.
Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.