Pizza inspirert av Bánh Mì
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pizza med strimlet svinekjøtt, råsyltede grønnsaker og srirachamajones. Til denne pizzaen har vi hentet inspirasjon fra den vietnamesiske retten Bánh Mì.
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
0,25 pk fersk gjær -
1,5 dl vann -
2 ss olivenolje -
200 g hvetemel , gjerne pizzamel -
0,5 ts salt
Topping:
-
400 g renskåret svinekjøtt i strimler -
2 ss chilipulver -
2 ss soyasaus -
2 ss sukker -
2 ss sesamolje -
2 ss finhakket hvitløk -
4 ss risvin eller risvineddik
Råsyltede grønnsaker:
-
0,5 dl riseddik -
0,5 dl vann -
0,5 dl sukker -
1 stk. gulrot -
1 stk. vårløk -
0,25 stk. agurk
-
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
Srirachamajones:
-
4 ss majones -
2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
-
4 ss frisk koriander -
1 stk. rød chili
Slik gjør du
- Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
- Bland chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin til en marinade. Mariner kjøttet i minimum 30 minutter.
- Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Skjær gulrot, vårløk, og agurk i tynne skiver eller strimler og ha i kjelen.
- Ta kjelen av kokeplaten og avkjøl.
- Kjevle ut deigen og ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på crème fraîche og fordel kjøttet utover. La det være igjen en centimeter mot kanten.
- Stek pizzaen midt i ovnen på 260 °C i 10 minutter eller til pizzaen er gyllen og sprø.
- Bland sammen majones og sriracha. Finhakk koriander og skjær chili i tynne ringer (ta gjerne bort frøene for en mildere variant).
Server pizzaen med syltede grønnsaker, srirachamajones, og topp med koriander og chili.