Pizza inspirert av Bánh Mì

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pizza med strimlet svinekjøtt, råsyltede grønnsaker og srirachamajones. Til denne pizzaen har vi hentet inspirasjon fra den vietnamesiske retten Bánh Mì.

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel , gjerne pizzamel
  • 0,5 ts salt

Topping:

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin eller risvineddik

Råsyltede grønnsaker:

  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 0,25 stk. agurk
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Srirachamajones:

  • 4 ss majones
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk. rød chili

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
  2. Bland chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin til en marinade. Mariner kjøttet i minimum 30 minutter.
  3. Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Skjær gulrot, vårløk, og agurk i tynne skiver eller strimler og ha i kjelen.
  4. Ta kjelen av kokeplaten og avkjøl.
  5. Kjevle ut deigen og ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på crème fraîche og fordel kjøttet utover. La det være igjen en centimeter mot kanten.
  6. Stek pizzaen midt i ovnen på 260 °C i 10 minutter eller til pizzaen er gyllen og sprø.
  7. Bland sammen majones og sriracha. Finhakk koriander og skjær chili i tynne ringer (ta gjerne bort frøene for en mildere variant). 

Server pizzaen med syltede grønnsaker, srirachamajones, og topp med koriander og chili.