Pizza med kjøttboller og oliven
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Deilig hjemmelaget italiensk pizza for to, toppet med tomatsaus, kjøttboller og oliven.
Ingredienser
porsjoner
-
0,25 pk fersk gjær -
1,5 dl vann -
2 ss olivenolje -
200 g hvetemel eller tipo 0 pizzamel -
0,5 ts salt
Pizzasaus:
-
0,25 båt finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
1 ss olivenolje -
1 ss tomatpuré -
1 boks grovhakkede hermetiske tomater -
0,5 ss tørket timian -
0,5 ss tørket oregano -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Kjøttboller:
-
400 g kjøttdeig av svin -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts muskatblomme -
1 ss finhakket frisk salvie -
2 ss -
1 stk. egg -
2 ss margarin til steking
Topping:
-
14 stk. oliven -
4 ss revet parmesan
Slik gjør du
- Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, dekk bakebollen med et klede eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Stek løk og hvitløk i varm panne med olivenolje. Tilsett tomatpure og fres i et par minutter. Ha i tomat, timian, oregano, salt og pepper. La dette koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør til en jevn saus med stavmikser.
- Bland salt, krydder, salvie og griljermel med kjøttdeig. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Rull små kjøttboller for hånd og stek dem i en middels varm stekepanne med margarin til de har fått en fin stekeskorpe.
- Kjevle ut deigen. Ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på tomatsaus (la det være igjen en cm. rundt kanten uten saus),og fordel kjøttboller og oliven jevnt utover hele pizzaen. Dryss over parmesan.
- Stek pizza midt i ovnen på 260 °C i ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø.
Server gjerne en liten salat, gode tomater og litt ekstra parmesan til pizzaen. Mange foretrekker også å «krydre» med en ekstra god olivenolje.