Pizza med lammeskav og chevre
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hjemmelaget italiensk pizza med lammeskav, chevre, oliven og tomater. Enkelt og veldig, veldig godt.
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
0,25 pk fersk gjær -
1,5 dl vann -
2 ss olivenolje -
200 g hvetemel eller Tipo 0 pizzamel -
0,5 ts salt
Pizzasaus:
-
0,25 stk. finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
1 ss olivenolje -
1 ss tomatpuré -
1 boks grovhakkede hermetiske tomater -
0,5 ss tørket timian -
0,5 ss tørket oregano -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Topping:
-
400 g lammeskav -
190 g chevre (hvit geitost) -
1 dl sorte oliven -
12 stk. cherrytomat -
20 g parmesan -
2 stilker frisk rosmarin
Slik gjør du
- Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, dekk bakebollen med et klede eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Stek løk og hvitløk i varm panne med olivenolje. Tilsett tomatpure og fres i et par minutter. Ha i tomat, timian, oregano, salt og pepper. La dette koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør til en jevn saus med stavmikser.
- Skjær chevre i skiver, tomater i to og riv parmesan fint på et rivjern.
- Del deigen i to, og form til to store bolleemner. Kjevle ut emnene til pizzastørrelse og ha dem over på et bakepapirkledt stekebrett. Smør på tomatsaus (la det være igjen en cm. rundt kanten uten saus),og fordel lammeskav, oliven og halve cherrytomater jevnt utover hele pizzaen. Dryss over parmesan og ha en rosmarinkvist på hver pizza.
- Stek pizza midt i ovnen på 260 °C i ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø.
Server gjerne med en frisk salat og litt ekstra med parmesan til pizzaen. Mange foretrekker også å «krydre» med en ekstra god olivenolje.