Pizza med spekeskinke og fersken
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her har vi toppet pizzaen med spekeskinke, mozarella, pesto og grillede fersken. Deilig sommermat!
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
3 dl lunkent vann -
0,5 pk fersk gjær -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
7 dl hvetemel
Pizzatopping:
-
6 ss pesto -
2 stk. mozzarella -
2 stk. fersken -
100 g spekeskinke -
3 ss ristede pinjekjerner
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt pesto, eller lag en pesto selv. Skjær mozzarella i skiver, fersken i båter og rist eventuelt pinjekjerner i en tørr panne.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate.
- Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Pensle grillristen med litt olje, og legg på ferskenbåtene. La dem grille et lite minutt på hver side, slik at de får fine grillstriper.
- Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør pesto utover, legg på skiver av mozzarella og ferskenbåtene.
- Grill pizzaen på pizzasteinen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med spekeskinke i skiver, pinjekjerner og gjerne litt frisk basilikum før servering.