Pizzasnurrer med kjøttdeig

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pizzasnurrer  med kjøttdeig er super lunsj, turmat og til barnebursdag. Bak en stor porsjon, så får du noen du kan legge i fryseren.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • ca. 1 dl vann
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 5 dl revet hvitost

Pizzadeig:

  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

 

1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.
  1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La kjøttsausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Dryss over basilikum. Avkjøl sausen til pizzadeigen er ferdig hevet.
  3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
  4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
  5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.
  6. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

Server gjerne snurrene med litt grønn salat.

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

Har du små kokker i huset? La barna lage pizzasnurrer helt selv på MatStart.