Pizzasnurrer med kjøttdeig
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pizzasnurrer med kjøttdeig er super lunsj, turmat og til barnebursdag. Bak en stor porsjon, så får du noen du kan legge i fryseren.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
4 ss nøytral olje -
1 stk. hakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
2 ss tomatpuré -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
ca.
1 dl vann -
0,5 potte frisk basilikum -
5 dl revet hvitost
Pizzadeig:
-
0,5 pk fersk gjær -
3 dl lunkent vann -
2 ss nøytral olje -
ca.
7 dl hvetemel -
0,5 ts salt
Slik gjør du
1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.
- Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
- Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La kjøttsausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Dryss over basilikum. Avkjøl sausen til pizzadeigen er ferdig hevet.
- Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
- Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
- Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.
- Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
Server gjerne snurrene med litt grønn salat.
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Har du små kokker i huset? La barna lage pizzasnurrer helt selv på MatStart.