Plommesaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En fargerik, søt og syrlig plommesaus smaker perfekt til en saftig reinsdyrbiff, svin- eller lammefilet. Bruk gjerne norske plommer når de er i sesong!
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. plomme -
2 stk. sjalottløk -
0,5 ss smør -
2 båter hvitløk -
0,75 dl sukker -
0,5 dl rødvinseddik -
1 dl vann -
2 ss soyasaus -
0,5 ss sennepsfrø -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts rosépepper -
1 stk. laurbærblad
Slik gjør du
- Del plommer i to, ta ut stein og skjær i båter.
- Fres sjalottløk blank i en stekepanne med smør. Tilsett hvitløk, sukker, rødvinseddik, vann, soyasaus og krydder. Kok under omrøring i ca. 2 minutter.
- Tilsett halvparten av plommene, sett på lokk og rør om av og til. Kok sausen på svak varme til plommene er myke og fruktsaften tykner. Sil og mos sausen gjennom et dørslag.
- Kok opp sausen. Ha i resten av plommene og kok dem knapt møre.