Pølse med eple- og rødbetsalsa
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Snadderpølse med fargerikt og sunt tilbehør! Her har vi toppet pølsa med en salsa av eple, selleri og syltede rødbeter. Frisk og godt!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. krydderpølse eller annen pølse -
4 stk. pølsebrød , gjerne hjemmelagde
Eple- og rødbetsalsa:
-
100 g syltede rødbeter -
2 stk. stilkselleri (stangselleri) -
1 stk. grønt eple -
3 stk. vårløk -
2 ss finhakket frisk persille -
1 båt revet hvitløk -
saft og skall av
0,5 stk. sitron -
1 dl alfalfaspirer eller andre spirer
Slik gjør du
- Kutt rødbete, stilkselleri og eple i små terninger og vårløk i tynne skiver. Ha alt i en bolle sammen med finhakket persille og revet hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Pølsene kan også stekes i en grillpanne eller vanlig stekepanne.
- Varm pølsebrød og smør på kremost.
Anrett de varme pølsene i pølsebrødene, topp med eple- og rødbetsalat. Dryss over friske spirer ved servering.
Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.